Лю Цисінь

RSS канал автора
Поделиться:
Иллюстрация № 1 читать онлайн КулЛиб

Лю Цисінь (кит. трад. 劉慈欣, спр. 刘慈欣, піньїнь: Liǔ Cǐxín, 23 червня 1963, Пекін, Китайська Народна Республіка) — китайський письменник-фантаст, вважається обличчям китайської фантастики, а також найбільш плідним і популярним фантастом Китаю. Лауреат премії Г'юго, дев'ятиразовий лауреат премії «Галактика» з науково-фантастичної літератури, двічі нагороджений премією «Туманність». Працює в жанрі «жорсткої» наукової фантастики.
Лю Цисінь народився 23 червня 1963 року в Пекіні, КНР, в родині працівника Китайського інституту досліджень вугілля.
1966 року під час Культурної революції його батько з родиною змушений був перебратися в Янцюань, провінція Шаньсі, де працював на вугільній шахті. Через те, що шахта була зоною війни між різними фракціями і угрупуваннями Культурної революції, батьки відправили сина жити в рідне село в повіті Лушань, провінції Хенань. Там пройшло його дитинство. Через походження з родини інтелігенції, попри численні заяви його не прийняли у піонери у початковій школі. За словами Цисіня, це дуже вплинуло на його подальше життя: він відчував сором, але отримав внутрішню силу, аби впоратися з невдачами.
Лю отримав технічну підготовку у Північно-Китайському інституті водних ресурсів та електроенергетики, який закінчив 1985 року. З 1985 до 2009 року працював інженером-комп'ютерником на розташованій в Янцюані вугільній електростанції, поки її не було закрито з екологічних міркувань.
У липні 2018 року обійняв посаду радника (англ. chief thinker) з питань інновацій в китайській філії венчурної інвестиційної компанії IDG Capital.
Лю одружений і має дочку.

Докладніше про творчість: wikipedia

Показывать:   Сортировать по:

Показываем книги: (Автор) (все книги на одной странице)

Количество книг по ролям: Автор - 3. ( 3 на иностранном языке)
По форматам:  fb2 книги - 3 (6.09 Мб)
Всего книг: 3. Объём всех книг: 6 Мб (6,381,608 байт)

Автор


Пам'ять про минуле Землі
Научная Фантастика  
- Темний ліс (пер. Євген Ширинос) [на украинском (uk)] (а.с. Пам'ять про минуле Землі -2) 2.75 Мб скачать: (fb2) - (исправленную)  читать: (полностью) - (постранично)

地球往事

Научная Фантастика  

Зарегистрируйтесь / залогиньтесь для выкачки нескольких книг одним файлом.