Серія Компас видавництва "Молодь" [«Молодь»] (fb2) читать постранично


 [Настройки текста]  [Cбросить фильтры]

Серія КОМПАС видавництва "Молодь"


1965


Владко В. Фіолетова загибель

Відпочиваючи в лісах на північному заході США, троє друзів знаходять дивний камінь, який виявляється метеоритом. Відтак з'ясовується, що метеорит заніс на Землю спори інопланетного життя, смертельного для земних організмів. Перед молодими людьми постала дилема: на добро чи на зло використати небезпечну знахідку?..

___________________


Гуляшки А. Спляча красуня

В прикордонному секторі L-Z здійснює спробу збройного прориву група диверсантів. Поки прикордонники локалізують прорив, невідомий пробирається на прикордонний оборонний об'єкт "Момчил-2" і фотографує його…

___________________


Кляйн Е. Індіянин

___________________


Савичев Г. Дисертація лейтенанта Шпильового


1966


Бегоунек Ф. Острів драконів

___________________


Вавра Я. Міцний кулак Туарегів

Історія про Бен Манзура, жорстокого шейха уаргельської Шаанби, який підступно позбавив життя славетного царя ахаггарських туарегів, і про швидку помсту за той злочин належить до найтиповіших воєнних історій Сахари XIX століття.

___________________


Насібов О. Безумці

Пригодницький роман російського радянського письменника Олександра Насібова (1914–1985) про боротьбу з фашизмом у роки другої світової війни, про знешкодження загону гітлерівських злочинців, які експериментували на живих людях, готували з них підводних диверсантів.

___________________


Недоля І. Скарб зеленого байраку

___________________


Платов Ю. Секретний фарватер

В романі розповідається про мужність та героїзм моряків-балтійців в роки Великої Вітчизняної війни, про розгадку ними таємниці німецького підводного човна «Летючий Голандець».


1967


Ардаматський В. «Грант» викликає Москву

___________________


Голубєв Г. Таємниця пираміди Хірена

___________________


Голубєв Г. Фараонова помста

___________________


Лоцманенко Ю. Право жити

Звичайна людина, наш сучасник у фантастичних обставинах — ось ідея більшості оповідань збірки «Право жити». Автор не висуває якихось наукових гіпотез, не прогнозує майбутній технічний розвиток людства. Зміст його оповідань становлять проблеми морально-етичні.

___________________


Ненацький З. Острів злочинців

Дія цієї повісті відомого польського письменника З. Ненацького відбувається в наші дні, але вона тісно зв'язана з подіями другої світової війни.

Втікаючи від Радянської Армії, поміщик-фашист заховав на території Польщі награбовані твори мистецтва. Бандити, що дізналися про це, намагаються вивезти їх. На розшуки скарбів виїздить молодий журналіст, який хоче повернути народові те, що вкрали гітлерівці. Він потрапляє на Острів злочинців, де зазнає багатьох несподіваних і небезпечних пригод, перш ніж досягає мети.

___________________



Райнов Б. Людина повертається з минулого

Сталося вбивство. Інспектор Антонов мусить знайти вбивцю. В процесі слідства з'ясовується, що убитий і вбивця до перемоги народного ладу співробітничали з фашистами. Та втекти із своїми «покровителями» їм не пощастило. Відбувши покарання, вони з'являються в Софії і починають полювати один на одного, прагнучи звести свої рахунки, намагаючись втягти у свої тенета якомога більше людей, зокрема молодь.

Свій твір — роман «Людина повертається з минулого» — болгарський письменник Богомил Райнов присвятив працівникам карного розшуку.

___________________


Фабіан К. Чорний вовк



1969


Бєляєв О. Стрибок у ніщо

…Відчуваючи, що капіталізм на Землі незабаром остаточно загине, імперіалістична верхівка вирішує переселитися на іншу планету. Втікачі довго блукають у Космосі, зазнають багатьох небезпечних пригод, поки їм, нарешті, вдається висадитися на Венеру… А що їх чекає тут?

___________________


Вахек Е. Чорна зоря

    …Хтось таємничий починає полювати за дивною скринькою. Сліди цього «полювання» й привертають увагу начальника