Серія "Пригоди. Подорожі. Наукова фантастика" видавництва "Молодь" [«Молодь»] (fb2) читать постранично, страница - 2


 [Настройки текста]  [Cбросить фильтры]

небезпек, про які й розповідається в романі.

Дальша доля Давіда Бальфора показана в романі «Катріона» …

___________________


1961


Бєляєв О. Стрибок у ніщо

…Відчуваючи, що капіталізм на Землі незабаром остаточно загине, імперіалістична верхівка вирішує переселитися на іншу планету. Втікачі довго блукають у Космосі, зазнають багатьох небезпечних пригод, поки їм, нарешті, вдається висадитися на Венеру… А що їх чекає тут?

___________________


Долгушин Ю. ГЧ (Генератор чудес)

Науково-фантастичний роман Юрія Долгушина “Генератор чудес” став помітним етапом розвитку радянської наукової фантастики.

___________________


Гуляшки А. Контррозвiдка

Серед дикої гірської місцевості, в одному з прикордонних сіл Болгарії скоєно напад на штаб військово-геологічної групи, яка досліджує запаси воєнно-стратегічної руди…


___________________


Колін В. Таємниця підземної галереї

Повість румунського письменника — цікавий пригодницький твір про підпільно боротьбу робітників міста Констанци проти диктатури Антонеску в роки Другої світлової війни.


___________________


Миклухо-Маклай М.  Серед дикунів Нової Гвінеї

Ця книга — лаконічна, але захоплююча розповідь (щоденник) видатного російського вченого і мандрівника про своє перебування серед папуасів — корінних жителів Нової Гвінеї.


___________________


Стівенсон Р. Катріона

В романі розповідається про подальші пригоди Давіда Бальфора у себе на батьківщині та за кордоном, а також про його відносини з Джеймсом Мором — сином відомого Роб-Роя, та його дочкою Катріоною.


1962


Балль К., Вайзе Л.  Атомний вогонь над Тихим океаном

___________________


Гануш П. Юпітер з павою[*]

___________________


Гребньов Г. Втрачений скарб. Інший світ

… Завдання розшукати зниклий скарб і викрасти його з Радянського Союзу дістали двоє: пройдисвіт Кортец і син білоемігранта князь Бєльський. Про їхні пригоди в нашій країні, про сміливість і винахідливість бригадмільця Вані Волошина та студентки Тасі, про цікаві знахідки в Новгородському музеї-монастирі розповідається в пригодницькій повісті “Втрачений скарб”.

З науково-фантастичної повісті “Інший світ” читач дізнається, як напередодні першої світової війни петербурзькі геологи, що працювали на Далекому Сході, знайшли біля підніжжя вулкана, під шаром застиглої лави, дивне маленьке місто, накрите непроникним прозорим ковпаком. Де воно взялося в горах Корякського півострова?

___________________


Дауман P. Діаманти Ківі-Ківі


___________________


Ділов Д. Атомна людина


___________________


Дмитрієв В., Єрашов В. Таємниця янтарної кімнати

Пригодницька книга, побудована на документальній основі. Автори її, учасники розшуків янтарної кімнати, використали численні архівні та музейні документи, в яких описується викрадений скарб і подається його історія…

___________________


Кервуд Д. Грізлі. Казан

___________________


Козакевич М. "Веста" не знає пощади

У пригодницькій повісті автор викриває підступні дії ворогів нової Польщі, які намагаються підірвати економіку країни — добре замаскована банда старається вивезти з країни за кордон якнайбільше коштовностей.

___________________


Михайлов В. Чорна брама

___________________


Фідлер Л. Дикі банани

Автор, любитель природи. тваринного світу і подорожей у своїй книзі розповідає про подорож у В'єтнам і Камбоджу, про свої враження.


1963


Авдєєнко О.  Дунайські ночі

Головним героям — слідопиту Смолярчуку, генералу Громаде, чекісту Гойде —