Нафта [П'єр Паоло Пазоліні] (fb2)


П'єр Паоло Пазоліні  
(перевод: Юлія Вікторівна Григоренко)

Классическая проза   Контркультура  

Нафта [на украинском (uk)] 3.61 Мб
скачать: (fb2) - (исправленную)  читать: (полностью) - (постранично)

Нафта (fb2)Добавлена: 08.08.2017 Версия: 1.0.
Дата авторской / издательской редакции: 1975-11-02
Дата создания файла: 2016-06-28
ISBN: 978-966-03-7233-7 Кодировка файла: UTF-8
Издательство: Фоліо
Город: Харків
Поделиться:
  (Fb2-info)    (ссылка для форума)
  (ссылка для блога)     (QR-код книги)  

Аннотация

П’єр Паоло Пазоліні (1922—1975) — відомий італійський письменник і режисер, що полюбляв експериментувати у своїй творчості: він писав вірші, романи, сценарії до театральних постановок, нариси й кіносценарії.
«Я розпочав писати книгу, яка буде моєю справою протягом років, може, до кінця життя. Не хочу про неї розповідати…; досить сказати, що це щось штибу «підсумку» всього, що я пізнав, усіх моїх спогадів». Так Пазоліні описав свій останній роман, якому судилося лишитися незавершеним через несподівану й трагічну смерть автора. Роман «Нафта», розпочатий на початку шістдесятих, у часи світової нафтової кризи, робота над яким тривала аж до смерті письменника, у листопаді 1975 року, — це великий уривок того, що мало стати романом-monstruum, обсягом приблизно дві тисячі сторінок. Це відчайдушні розсліди людської природи, вивчення таємниць сексуальності й усе це на тлі розколу розквітлої Італії з її зухвалою економічною політикою та таємними змовами у владі.


Рекомендации:

эту книгу рекомендовали 0 пользователей.
Прежде чем рекомендовать книгу, хорошо подумайте. Рекомендация - это высшая оценка, которую вы можете выставить книге. 10 по 5-балльной шкале.

  (Custom-info)


Маркс, юнацькі вірші (1836)
Я волію заслужити все, Всі милості Богів.


  [Оглавление]