Автохтони [Марія Семенівна Галіна] (fb2)


Марія Семенівна Галіна  
(перевод: Ія Я. Ківа)

Иностранные языки   Современная проза  

Автохтони [на украинском (uk)] 1.14 Мб
скачать: (fb2) (исправленную)  читать: (полностью) 
издано в 2016 г. (post) (иллюстрации)

Автохтони (fb2)Добавлена: 30.01.2018 Версия: 2.
Дата авторской / издательской редакции: 2015-01-01
Дата создания файла: 2016-11-29
ISBN: 978-966-03-7453-9 Кодировка файла: UTF-8
Издательство: Фоліо
Город: Харків
Поделиться:
  (Fb2-info)    (ссылка для форума)
  (ссылка для блога)     (QR-код книги)  

Аннотация

Марія Галіна – відома російська поетка та письменниця українського походження, біолог за освітою, лауреат численних літературних премій з поезії, прози та фантастичної прози (зокрема двічі – персональної премії Бориса Стругацького). Химерна проза Марії Галіної набула визнання критиків та завоювала любов читачів.
Роман «Автохтони» російською вийшов друком у 2015 році і був відзначений критикою як одна з найяскравіших літературних подій року.
До безіменного міфічного міста, яке багатьом, однак, видасться знайомим, прибуває такий самий безіменний герой – людина без імені і без персональної історії. Взагалі, він начебто мистецтвознавець, який приїхав, щоб написати статтю про постановку безмаль столітньої давнини опери «Смерть Петронія».
Тіні оживають, місто наповнюється вихідцями з минулого, яке начебто давно завершилося, але водночас триває. Оперна співачка, вбита просто на сцені ревнивим коханцем, відроджується у власній напівбожевільній праонуці; офіціантка в місцевому кафе працює тут, за її власними словами, з кінця XVIII століття, а всюдисущий старигань, якого головний герой винаймає як консультанта, схоже, і зовсім вічний. Усі разом вони формують дивну і відмерлу расу стародавніх мешканців цього міста – похмурих і загадкових автохтонів…


Рекомендации:

эту книгу рекомендовали 0 пользователей.
Прежде чем рекомендовать книгу, хорошо подумайте. Рекомендация - это высшая оценка, которую вы можете выставить книге. 10 по 5-балльной шкале.
Теги: в поисках истины в пошуках істини гостросюжетна сучасна проза остросюжетная современная проза тайны прошлого таємниці минулого



  [Оглавление]