Від нікчеми до надлюдини [Ігор Кузьма] (fb2) читать постранично


 [Настройки текста]  [Cбросить фильтры]

Ігор Кузьма Від нікчеми до надлюдини

Доступна інструкція по досягненню мрії

Передмова

Наш стан на даний момент можна охарактеризувати як «нікчемність». Це визначення стосується практично кожної людини. І не варто ображатися і надувати щоки. Чи можете ви сказати, що володієте собою? Контролюєте свої думки, емоції, вчинки? Чи вмієте планувати своє майбутнє і здійснювати свої плани і мрії? З цієї книги ви дізнаєтеся, як простими методами домогтися дивовижних результатів по зміні своїх звичок і стати Людиною з великої літери.

Отже, що ж ми маємо на сьогоднішній день? Лінь, погане здоров'я і самопочуття, безсоння, невпевненість в собі, часту депресію, ненависну роботу, самотність. Якщо ви не знайшли в собі хоча б однієї з цих якостей — можете вважати, що вам шалено пощастило! Але пам'ятайте, ніхто не кращий за вас!!!! Ця книга не є спеціалізованим керівництвом в різних сферах діяльності. Це скоріше потужний багатофункціональний мотиватор, концентрований «стусан під зад» в умовах дефіциту часу і безперервного потоку інформації.

В кінці книги вас чекають цікаві й повчальні історії найвідоміших і найбагатших людей світу, які знімають деякі таємниці досягнення успіху, і покажуть, в чому криється секрет їх процвітання.

Вступ

У цій книзі я трохи погодую вас отрутою, тому що буду цитувати думки великих людей. Для початку процитую Норбекова:

«Мій наставник часто повторював: " Не годуй мене отрутою, повторюючи чужі висловлювання».

В Європі прийнято говорити з-за спин великих мудреців, тобто цитувати їх.

На Сході це вважається поганим тоном, тому що цитата, пропущена через свідомість оратора, є інформацією другої свіжості. Будь-яка їжа, пропущена через шлунок, має тенденцію змінювати свою сутність.

Якщо ви не згодні, з'їжте шматок дивовижного торта, почекайте, поки перетравиться, і спробуйте з'їсти цей шматок ще раз. Це і є цитата».

Будучи частково згідним із Норбековим, я все-таки, дозволю собі цитувати думки великих людей, щоб не винаходити велосипед і інші засоби пересування.

Перефразовуючи відоме прислів'я, скажу: цитати в великих кількостях отрута, в малих — ліки.

Розділ 1 Морально-релігійний аспект

Ви зможете отримати в житті все, що захочете,

якщо тільки допоможете достатній кількості інших

людей отримати те, чого хочуть вони.

Зіг Зіглар
«Бідних людей задовольнити найважче. Дайте їм щось безкоштовно, вони вирішать, що це пастка. Скажіть їм, що це лише невелика інвестиція, скажуть — багато не заробити. Скажіть їм вкластися по крупному, скажуть що у них немає грошей. Скажіть їм спробувати нові теми, скажуть — немає досвіду. Скажіть їм, що це традиційний бізнес, скажуть що це важко. Скажіть їм, що це нова бізнес-модель, вони скажуть — піраміда. Скажіть їм, відкрити магазин, скажуть — немає свободи. Скажіть їм почати новий бізнес, скажуть що немає доказів, що новий бізнес піде. Вони мають багато спільного: люблять запитувати Google, слухатися друзів, таких же безнадійних, як і вони самі, вони перебувають в роздумах більше, ніж професор університету і роблять менше ніж сліпий. Просто запитайте їх, що вони можуть? Вони не дадуть вам вдповіді. Мій висновок: замість того, щоб вимагати від серця, щоб воно билося швидше, чому б просто не діяти трохи швидше самому? Замість того, щоб перебувати в роздумах, чому б не зробити те, про що ви думаєте? Бідні люди терплять невдачі через одну загальну риси: Все Їх Життя Проходить в Очікуванні.»

Джек Ма, засновник Alibaba.
«Чи може бідна людина стати заможною? Звичайно! Унікальне поєднання бажання, планування, зусилля і наполегливості завжди можуть створити диво. Питання не в тому, чи спрацює формула успіху, а скоріше в тому, чи змусить її працювати людина. Людина — невідома змінна. Це виклик, кинутий всім нам. Ми всі можемо прийти туди, куди ми хочемо, звідти, де ми знаходимося. Будь-яка мрія може стати реальністю, якщо у нас вистачить мужності повірити в це».

Джим Рон
Чи важко багатому увійти в Царство небесне? Думаю не важче, ніж бідному. В Біблії сказано, що багатому важко ввійти в Царство небесне, але не сказано, що неможливо.

Візьмемо 10 заповідей Мойсея. Кому важче їх дотримуватися, багатому чи бідному?

Розберемо по пунктах.

Багатий буде прославляти Бога за своє багатство, а бідний буде постійно нарікати з приводу своєї бідності. Багатий буде «Шанувати батька свого і матір свою» за свій тепершній стан, а бідний, швидше за все, буде їх таємно або явно зневажати за своє животіння в убогості. І так далі…

Чи означає це, що серед багатих немає негідників і мерзотників? Та повним — повно! Але, не більше, ніж серед бідних! Ну, а якщо шанси рівні (приблизно), то вже краще бути багатим!

Але