Які бувають шкільні стенди

nastya_cool's picture
Сьогодні в навчальному процесі неодмінно долучені інформаційні стенди, які є основними елементами оформлення і використовуються для наочної демонстрації корисної інформації для учнів, вчителів та батьків. У будь-якому класі доречно буде розмістити предметні стенди на додаток до класного куточка.
Такі конструкції повинні бути якісними і яскравими, щоб привертати увагу та ефективно доносити інформацію.



Серед варіантів шкільних стендів можна виділити:

- Розклад уроків
- Наш клас
- Інформація
- Кращі учні та медалісти
- Виховна робота
- Іспити
- Інформація для батьків

«Розклад уроків» - найбільш часто використовуваний стенд, який є обличчям школи, тому оформлений він повинен бути відповідним чином. Особливістю стенду є розміщення листа розкладу, який має значні розміри. При цьому необхідно, щоб розклад залишався акуратним і легко читався.
Правильному оформленню класу приділяють багато уваги, нерідко використовують спеціальні стенди «Наш клас», на яких розміщують фотографії дітей на екскурсіях і анонсують значущі події: про свята і Днях Народження учнів.



У школі буде доречно помістити стенд з фотографіями медалістів і кращих учнів в різні роки. Це предмет гордості школи та стенд повинен бути красиво, акуратно й інформативно оформлений. Тут знайдеться місце переможцям олімпіад та призерам в спортивних змаганнях. Таку своєрідну дошку пошани розміщують на видному місці.

Інформаційні стенди - обов'язковий атрибут кожної школи, на них зручно розміщувати корисні й цікаві дані про роботу навчального закладу, про майбутні заходи та особливі вимоги. Мабуть, найважливіший стенд, до якого підходять все - це розклад уроків, крім цього часто застосовується стенд з актуальною інформацією, а також інформаційна дошка з будь-якими змінами по проведених іспитах. На таких конструкціях розміщують важливі оголошення, вони дозволяють своєчасно оповіщати учнів, служать організації робочого процесу.

Вироби повинні бути виготовлені акуратно і якісно, щоб служити прикрасою стін в коридорах, класах, учительської, в їдальні та в вестибюлі.