Як правильно вибрати зефір

nastya_cool's picture
У перекладі з грецької слово "зефір" означає свіжий західний вітерець. У нас же зефір асоціюється з легкістю, ніжністю, білизною або світлими відтінками рожевого кремового десерту. Ця насолода має легкий неповторний смак.



Але, на жаль, останнім часом часто виробники пропонують зовсім не той десерт, який ми хотіли б спробувати. Як вибрати серед безлічі товарів той зефір, який нагадує смак дитинства?

Трохи про склад



Зефір — це насолода, яку люблять і діти, і дорослі.

Основними інгредієнтами при виробництві зефіру є:

- яєчний білок;

- пюре яблучне;

- цукор (або замінник);

- лимонна кислота;

- желатин.

Натуральний зефір не містить жирів. Його калорійність у середньому становить 125 калорій. Ця насолода містить корисні та поживні речовини.

За кольором зефір може бути білим, кремовим, малиновим, рожевим. Яскраве забарвлення зефіру говорить про те, що в ньому великий вміст барвників.

Види зефіру



Зефір можна розділити на види в залежності від загусника, який використовувався для виробництва - желатин, рослинний пектин, агар-агар. Найчастіше для приготування використовують рослинний пектин. Це натуральний продукт, який одержують з яблук, цитрусових і навіть буряків. У ньому немає шкідливих жирів, він низькокалорійний.

Зефір може бути з наповнювачем або без (ванільний). Сучасні технології дозволяють виробляти насолоду з різними наповнювачами:

- зі згущеним молоком;

- м'ятний;

- із фруктовим наповнювачем;

- з шоколадною крихтою;

- з мармеладом;

- кремовий;

- у шоколадній глазурі.



Як правильно вибрати зефір



Вибираючи зефір, насамперед зверніть увагу на упаковку. Вона має бути цілою, на ній має бути зазначений термін придатності. І ще кілька рекомендацій:

1. Читайте склад. Недобросовісні виробники солодощів не дотримуються правил і стандартів при виготовленні зефіру. Якщо ви хочете купити корисний продукт, переконайтеся, що немає нічого зайвого.

2. Дивіться на зовнішній вигляд та колір. Яскравий та насичений колір говорить про наявність шкідливих речовин та барвників у складі. При візуальному огляді зефір має бути рівним, без тріщин та вм'ятин. Якщо на поверхні видно тріщини, пом'ятості, значить, не дотримано технології виробництва або солодощі неправильно зберігали.

3. Доторкніться зефір (якщо є можливість). Він має бути щільним і однорідним. При натисканні на зефір поглиблення повинне відразу ж відшкодовуватись, інакше можна буде говорити про неякісний продукт.

4. Свіжий зефір має приємний аромат.